Cum functioneaza epilarea definitiva

Procedeul de epilare definitiva cu ajutorul laserului sau a luminii pulsate este un procedeu bine cunoscut de peste 15 ani si este unul dintre cele mai eficiente si sigure tehnici de indepartare a firelor de par pe termen lung.
Epilat definitiv cu ajutorul luminii.
Procesul de indepartare a firelor de par cu ajutorul luminii se bazeaza pe teoria fototermolizei selective si se mai numeste si epilare laser. In acest proces de epilare laser se utilizeaza energia optica printr-un impuls luminos IPL (din engleza INTENSE PULSE LIGHT) pentru a opri cresterea firului de par. Astfel radacina firului de par absoarbe selectiv energia luminoasa si o transforma in caldura, radacina se incalzeste in timp ce piele ramane rece datorita unui sistem de auto racire. Melanina este pigmentul firului de par si datorita ei se realizeaza acest process de transformare a energiei luminoase in caldura, process ce duce la distrugerea radacinei firului de par si obtinerea unei epillari pe termen lung.

Tehnologia HPL (Home Pulsed Light) sau epilare laser
Silk’n SensEpil este un epilator personal pentru uz caznic ce are la baza tehnologia HPL(Home Pulsed Light) tehnologie detinuta si patentata de Home Skinovations Ltd. din Israel. Aceasta tehnologie a imbunatatit epilarea clasica cu lumina pulsata datorita efectului acustic unic si a energiei luminoase reduse ce nu necesita racirea pielii.

Ciclul de crestere al firului de par
Fiecare fir de par de pe suprafata corpului nostru trece prin cele 3 faze ale ciclului de crestere:

fazele epilarii anagen catagen si telogen

fazele epilarii anagen catagen si telogen

1 Anagen                         2 Catagen                          3 Telogen

Fiecare din cele trei faze este foarte importanta si are un impact asupra modului in care se realizeaza procesul de indepartare a firelor de par prin metoda impulsurilor de lumina.
Anagen este faza de crestere propriuzisa a firului de par in timp ce catagen si telogen sunt faze de repaus si regres.

Timpul necesar pentru a se finaliza un ciclu complet de crestere al firului de par poate varia de la persoana la persoana si zona unde se afla dispus firul de par pe suprafata corpului, dar in mod normal dureaza intre 18 si 24 de luni.
In unele momente majoritatea foliculilor de par indiferent de zona de pe suprafata corpului se afla in fazele de repaus. Aceste fire de par nu vor fi afectate de tratamentul pe baza de IPL si automat nu pot fi indepartate definitiv in aceste faze. Numai firele de par aflate in faza anagen, faza de crestere, pot fi indepartate in momentul tratamentului cu IPL.
Prin urmare este impotant de retinut faptul ca ar putea dura chiar si un ciclu complet de crestere a firului de par pentru a ajunge fiecare folicul la faza de crestere si astfel sa fie indepartat obtinand rezultate exceptionale in procesul de epilare definitiva.

Majoritatea persoanelor incep sa vada rezultate notabile dupa 4 sedinte si rezultate foarte bune dupa 6 sedinte cu aparatul Silk’n SensEpil.

Sedintele intermediare sau de intetinere se efetueaza facultativ de obicei dupa intreg tratamentul de indepartare a firelor de par si dupa ce rezultatele sunt fantastice. Aceste sedinte se pot realiza fie pentru a fi siguri ca nu a ramas nici un fir de par care sa nu fi avut parte de impulsuri de lumina, fie pentru a mai indeparta daca mai este cazul si firele care poate la un moment dat se aflau in fazele de repaus si astfel nu au raspuns pozitiv la aplicarea tratamentului.

 

Inainte de tratamentul cu SensEpil
Radacini sanatoase cu o crestere normala a firului de par.In timpul tratamentului cu SensEpil
Energia luminoasa combinata cu efectul acustic sunt absorbite selectiv de catre radacina firelor de par si opreste cresterea parului.Imediat dupa tratamentul cu SensEpil
Energia este absorbita de foliculi in timp ce tesuturile inconjuratoare raman la temperatura normala si epilarea definitiva este realizata.